032 – The mirror of truth

9 July , 2007 § Leave a comment

E o poveste. O poveste trista despre vise si idealuri. Are un inceput oarecum vag, intins pe un fir al timpului atat de lung incat memoria oricat de buna ar fi nu ar putea ajuta cu nimic in a-l descoase.
E povestea unui copil ce avea sufletul curat si constiinta nepatata. Un suflet naiv ce nu stia ce-l asteapta cand va pasi in lumina.
Ce mult isi dorea independenta sufletului dar nu a inteles pretul care va trebui sa il plateasca. Nu intelegea de pretul responsabilitatii deciziilor si cat il vor costa pe el si pe cei din jur.

Si anii au trecut, ploi au cazut si s-au scurs printre frunze si dale de beton, copaci au infrunzit si flori au murit, calduri si furtuni in zile si nopti pierdute pe drumuri si printre oameni.
Dar astazi reflexia din oglinda l-a intrebat.. “Cine esti tu straine?” Isi priveste firele de par alb si se intreaba daca nu, acele fire, reprezinta cumva experienta vietii. Dupa atatia ani tot naiv a ramas. Cred ca e tot ce a ramas din ce a fost odata.

A ramas blocat in fata oglinzii. Si-a dat seama ca nu poate da timpul inapoi, ca nu poate lua din nou alte decizii, ca nu se poate intoarce si sa aleaga alta poteca.
Se uita in agenda telefonului.. numere apelate.. atatea cunostinte.. atat de putini prieteni. Se opreste brusc la un numar.. data apelarii.. “Ohh.. au trecut deja 2 luni..??”, isi zice. Ce a trecut timpul.
“Promisiunile unui om prost…”

Un eveniment recent i-a reamintit motivul pentru care nu avea incredere in nimeni. Si-a reamintit vechi promisiuni si vechi prieteni. Dar stia ca nu se va tine de acele promisiuni. Nu ca ar fi un om slab ci doar ca reprezentau intr-un fel sau altul esenta vietii.. iubire, incredere, respect, dorinta.. prietenie.
Stia ca nu ar fi putut trai fara asa ceva.

O poveste fara sfarsit? Ohh nu. Nu exista asa ceva. E doar sfarsitul unui capitol. Viata ne va arata daca va fi o nuvela sau daca va fi un roman..

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading 032 – The mirror of truth at Amintiri in haos.

meta

%d bloggers like this: